Beveilig je netwerk met een FortiGate firewall

Een netwerk moet beveiligd worden tegen aanvallen van buitenaf. Zeker als het netwerk gebruikt wordt voor een bedrijf is het belangrijk om de informatie goed te beschermen. Je bent hiertoe verplicht op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die sinds juni 2018 van kracht is. Met een goede FortiGate firewall zorg je ervoor dat je systeem optimaal beveiligd is tegen mogelijke aanvallen van buitenaf van hackers die de informatie van je systeem proberen te benaderen, FortiGate firewall Tilburg.

Bedrijfsmatige netwerkbescherming met een FortiGate firewall

Een bedrijfsnetwerk is kwetsbaar als het niet door een firewall en goede virusprotectie wordt beschermd. Hackers kunnen dan namelijk vrij eenvoudig toegang krijgen tot de systemen en op die manier informatie stelen. Maar ook kunnen zij software installeren die bepaalde bewerkingen toepast waar de oorspronkelijke eigenaar dan wellicht niet eens van op de hoogte is. Dit kan zeer schadelijke gevolgen hebben zoals het lekken van informatie of het manipuleren van transacties die via het netwerk worden uitgevoerd. Daarom is een FortiGate firewall een aanrader. Hiermee kun je je netwerk goed beschermen tegen een inbraak van een kwaadwillende hacker.

FortiGate firewall Tilburg

Als je de FortiGate firewall hebt geïnstalleerd kun je je netwerk laten testen door een zogenaamde pentester. Dit is een ethische hacker die probeert op verschillende manieren je systeem binnen te komen, uiteraard zonder de beschikking te hebben over inlog gegevens. Als dit niet snel of gemakkelijk lukt dan heb je je systemen waaronder je firewall goed ingesteld. Als de hacker wel vrij vlot toegang krijgt dan moeten er wellicht nog wat aanpassingen worden gedaan aan de beveiliging van je systemen om dit veilig te maken voor zowel medewerkers als eventuele klanten of bezoekers van een website of andere externen die gebruik maken van een computersysteem.

Verschillende toepassingen van een FortiGate firewall

FortiGate levert verschillende hardware matige firewalls. Je kunt je keuze laten afhangen van de omvang van het systeem dat beveiligd moet worden. Een leverancier kan je hierover informeren. Er zijn firewalls die geschikt zijn voor relatief kleine systemen maar FortiGate kan ook prima functioneren op grote netwerken met meerdere computers op verschillende locaties of voor een system dat via internet wordt beheerd.

Welke firewall past bij mijn situatie?

De FortiGate firewalls zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Dit uit zich ook in de prijs. De goedkoopste firewall van FortiGate koop je voor minder dan 400 euro. Wil je een firewall die prima geschikt is voor het beveiligen van een middelgroot bedrijf dan betaal je daar uiteraard meer voor, maar dan koop je ook wel een systeem waar je op kunt vertrouwen. Als de belangen groot zijn en het belangrijk is dat de informatie op je netwerk goed is beveiligd dan is dit een investering die zichzelf zeker terug zal verdienen. Bezuinig daarom nooit op de beveiliging van je systemen, want een datalek kan je duur komen te staan, zowel qua kosten als qua reputatieschade.

FortiGate firewalls

Contact