Bescherm je computer met goede antivirus software

Virussen kunnen enorme schade toebrengen aan een computer. Het is niet alleen zo dat ze software onbruikbaar kunnen maken, maar het is vandaag de dag zelfs zo dat een computer kan worden ‘gegijzeld’. Dit komt helaas regelmatig voor. De gebruiker krijgt dan een meestal blauw scherm waar wordt gemeld dat de computer geblokkeerd is en dat deze alleen kan worden ontgrendeld als er een bedrag aan ‘losgeld’ wordt betaald. Maar ook andere vervelende gevolgen van virussen kunnen een computergebruiker flink in de problemen brengen. Goede antivirus software kan veel ellende voorkomen, Antivirus software Eindhoven.

Installeer een goed antivirus pakket op je computer

Er zijn verschillende goede antivirus programma’s op de markt. Voor welke je kiest hangt grotendeels af van je eigen voorkeur. Organisaties als de Consumentenbond testen antivirus programma’s regelmatig en wijzen dan een beste koop aan. Of dit voor jou ook de beste keus is hangt af van een aantal factoren. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de software van de meest bekende antivirus programma’s over het algemeen wel voldoet en je voldoende beschermt tegen schadelijke content op je computer.

Antivirus software Eindhoven, zorg voor automatische updates

De meeste antivirus software wordt automatisch geüpdatet. Hier hoef je als gebruiker niet naar om e kijken. Soms moet je bij het installeren van antivirus software het automatisch updaten instellen. Als deze optie er is, zet deze dan altijd aan. Zo vergeet je nooit meer een update en is de software altijd geactualiseerd. Zodra er een nieuwe bedreiging wordt geconstateerd reageren de ontwikkelaars van antivirus software hier zo snel mogelijk op om de beveiliging hierop aan te passen.

Antivirus kan niet alles voor zijn

Houd er rekening mee dat een antivirus programma altijd achter de feiten aanloopt. Het virus is er altijd eerder dan de bescherming. Wees dus als gebruiker altijd op je hoede en let op wat je doet. Ga je internetbankieren, zorg dan dat je op de echte website van je bank zit, controleer het webadres en of de website beveiligd is met een slotje. Dit geldt ook voor het doen van online aankopen waarbij je bijvoorbeeld de gegevens van je creditcard moet invoeren. Controleer of je op de goede site zit en of de betaling veilig wordt uitgevoerd. Twijfel je, breek de transactie dan af.

Controleer ook regelmatig zelf je computer

Los van een goed antivirus programma dat schadelijke software buiten de deur houdt, ,kun je ook zelf regelmatig een check uitvoeren. Met gratis software zoals CCleaner kun je je pc of laptop laten ontdoen van allerlei overbodige bestanden. Het programma loopt de harde schijven na en verwijdert alles wat niet nodig is om de computer goed te laten werken. Zo verklein je ook de kans op virussen. Dit soort schoonmaakprogramma’s zijn dan ook een prima aanvulling op antivirus software. Tot slot is het natuurlijk belangrijk om regelmatig een back-up te maken, zeker van belangrijke bestanden. Zorg er voor dat je dit soort bestanden, zoals foto’s, bewaart op een externe schijf. Als je computer crasht en de harde schijf is onherstelbaar beschadigd dan heb je in ieder geval deze belangrijke bestanden nog. In de cloud bewaren is ook een goede optie, hiervoor zijn verschillende zowel gratis als betaalde opties beschikbaar.

Contact