Trend Micro is een belangrijke ontwikkelaar van IT-beveiligingssoftware. Veel particulieren en bedrijven maken gebruik van de software van deze ontwikkelaar. Het voordeel van de antivirus software van het bedrijf, is dat de software gebruik maakt van de cloud. Hierdoor is de software altijd op de hoogte van de nieuwste virussen, want net als beveiligingssystemen blijven ook virussen zich ontwikkelen. Er zijn verschillende Trend Micro pakketten waaruit gekozen kan worden. Het is belangrijk dat er voor een pakket gekozen wordt dat aansluit bij de wensen van de gebruiker. Binnen bedrijven is het aan te raden om het meest uitgebreide pakket te kiezen, namelijk Maximum Security. Voor bedrijven is het namelijk extra belangrijk dat de beveiliging goed geregeld is, Trend Micro Apeldoorn

Het belang van een goed antivirus systeem

Organisaties werken tegenwoordig veel via het internet. Zo worden gegevens van klanten bijvoorbeeld vaak opgeslagen op een bedrijfsnetwerk. Hetzelfde geldt voor belangrijke gegevens die intern gebruikt worden. Deze gegevens mogen absoluut niet lekken, aangezien dit tot een enorme schade kan leiden. Zo zal het bijvoorbeeld tot een enorme reputatieschade leiden als de gegevens van klanten lekken. Bovendien is een bedrijf verplicht om de gegevens van hun klanten goed te beschermen. Als de gegevens niet voldoende beschermd worden, is dit in strijd met de AVG-verordening. Er kunnen ontzettend hoge boetes uitgedeeld worden als dit niet gebeurd is en de gegevens van de klanten vervolgens gelekt worden.

Trend Micro Apeldoorn

Als bedrijf is het een goed idee om gebruik te maken van een antivirus systeem als Trend Micro. Het systeem vormt een goede beveiliging tegen virussen. Bovendien is de prijs van het systeem relatief goedkoop. Het is lastiger om een bedrijfsnetwerk te voorzien van de juiste beveiliging. Het is daarom aan te raden om Trend Micro door een expert te laten toepassen. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat het bedrijfsnetwerk goed beschermd wordt. Het is belangrijk dat de computers van de personeelsleden voldoende beschermd worden. Zo wordt er bijvoorbeeld voorkomen dat een keylogger wachtwoorden kan aflezen. De specialisten van Amitron kunnen een bedrijf helpen bij het implementeren van het antivirus systeem, zodat de gegevens beschermd worden.

Andere maatregelen

Het is belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van een systeem zoals Trend Micro. Echter, is het als bedrijf soms noodzakelijk om nog meer maatregelen te nemen. Zo kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om gebruik te maken van Multi Factor Authentication. Als er ingelogd moet worden, zijn er meerdere lagen van beveiliging. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen voor een wachtwoord in combinatie van een SMS-code. Wilt u naast het implementeren van Trend Micro ook gebruik maken van andere IT-oplossingen? Dan kunnen wij van Amitron u hier als beste mee helpen.

Amitron bestaat al sinds 1990. Onze specialisten hebben veel ervaring met IT-beveiliging. Hierdoor zijn wij in staat om zowel grote als kleine organisaties te helpen door middel van IT-oplossingen. Bent u benieuwd naar wat wij uw bedrijf te bieden hebben? Dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

Trend Micro

Contact