SPF staat voor Sender Policy Framework. Door middel van het protocol worden spamberichten voorkomen. Als er een e-mailbericht binnenkomt, dan wordt er door middel van een SPF check gecontroleerd of de afzender daadwerkelijk overeenkomt met het IP-adres. Als het IP-adres niet overeenkomt met de domeinnaam, dan zal het bericht tegengehouden worden. Dit kan voor een bedrijf veel voordeel hebben. Grote bedrijven ontvangen tientallen of zelfs honderden mails per dag. In dit geval kan spam een groot probleem vormen. Spamberichten zorgen ervoor dat de inbox minder overzichtelijk wordt. Hierdoor kan er minder snel op belangrijke berichten gereageerd worden, SPF check Leiden.

SPF check Leiden

Als een bedrijf gebruik maakt van een SPF check, dan worden veel spamberichten niet ontvangen. Bovendien wordt het voor kwaadwillenden ook minder eenvoudig om een phishing mail te sturen op deze manier. Zo zijn er dus ook minder kwetsbaarheden binnen het netwerk van het bedrijf. Het is een uitstekend idee om gebruik te maken van zo een SPF check. Het is echter wel belangrijk dat het Sender Policy Framework op de juiste manier geïmplementeerd wordt. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat het bedrijf goed beschermd is tegen spam en phishing mails.

Het implementeren van een SPF check

Vindt u het belangrijk dat er geen spam in uw inbox belandt? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van een SPF check. De specialisten van Amitron kunnen u helpen bij het implementeren van dit framework. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de mailbox van de organisatie. Met meer dan 25 jaar ervaring weten wij van Amitron precies hoe we een SPF check kunnen implementeren. Daarnaast bieden wij nog veel meer IT-oplossingen aan. Voor de IT-beveiliging van uw organisatie bent u bij ons aan het juiste adres.

Andere IT-oplossingen

Bij Amitron bieden wij nog veel meer IT-oplossingen aan. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld ook helpen bij het beveiligen van het netwerk tegen virussen. Voor een bedrijf is het ontzettend belangrijk dat het bedrijfsnetwerk beschermd is tegen virussen. Als de gegevens in het netwerk lekken, kan dit namelijk grote gevolgen hebben. Zo kan een bedrijf bijvoorbeeld ontzettend hoge boetes ontvangen als de gegevens van klanten uitlekken.

Een andere IT-oplossing die wij aanbieden is bijvoorbeeld Multi Factor Authentication. Klanten en/of personeelsleden moeten in dit geval meerdere handelingen uitvoeren om in te loggen. Zo kan een wachtwoord bijvoorbeeld gecombineerd worden met een SMS-code. Dit zorgt ervoor dat een kwaadwillend persoon niet kan inloggen met slechts een wachtwoord. Hierdoor loopt het bedrijf bijvoorbeeld minder gevaar als er ingelogd wordt op een vreemde computer.

Daarnaast biedt Amitron nog veel meer IT-oplossingen aan die een bedrijf kunnen helpen. Onze specialisten hebben een ruime ervaring in de IT-branche. Bovendien werken wij samen met externe specialisten wanneer er iets moet gebeuren dat onze specialisten niet zelf kunnen verzorgen. Ons brede netwerk, AmiCycle, zorgt ervoor dat wij bijna ieder soort IT-oplossing aan onze klanten kunnen aanbieden. Bent u benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

SPD CHECK

Contact