Shadow IT

Shadow IT omvat alle IT binnen organisaties die niet officieel is goedgekeurd. Het gaat hierbij om producten die worden gebruikt zonder weten van de IT-afdeling (bijv. dropbox). Het risico van Shadow IT is dat medewerkers gevoelige bedrijfsgegevens opslaan en verwerken in cloud applicaties die niet door de IT- afdeling worden beheerd of gecontroleerd. Hierdoor vormt geen goede beheersing van Shadow IT een grote bedreiging voor de beveiliging van gevoelige bedrijfsinformatie. Waardoor u kans loopt op datalekken en reputatieschade. Wanneer dit in grote aantallen gebeurd kunt u zelfs financiële schade oplopen door middel van boetes die worden opgelegd door de branche of overheid.

Bij Amitron bent u aan het juiste adres om hier grip op te krijgen. Wij kunnen u in het gehele proces helpen om de Shadow IT security op orde te krijgen. Van een discovery- en risico assessment tot aan een Managed service.

Discovery en risico assessment

Bij een discovery en risico assessment gaan onze consultants opzoek naar al de Shadow IT die toegang heeft tot de data van uw organisatie. Dit doen ze door al het courante shadow IT- internetverkeer voor een bepaalde (langere) periode te meten. Hierdoor kunnen onze consultants u nog beter adviseren.

Op basis van onze brede en specifieke kennis van IT Security en SaaS applicaties wordt er een rapportage en risico analyse gemaakt. Deze rapportage bevat een uitgebereid overzicht met daarin de knelpunten van de Shadow IT binnen uw organisatie. Op basis van deze rapportage en analyse kunnen we (naar wens) gezamenlijk een stappen plan maken om als dat nodig is meer grip te krijgen op uw Shadow IT. Ook hiervoor bent u namelijk bij ons aan het juiste adres.

SaaS Security

Het beheren, configureren (inrichten), updaten, trainen voor- en beleid van Shadow IT brengt veel tijd en kosten met zich mee voor een organisatie. Daarnaast kampen veel organisaties met een beperkt IT security personeelscapaciteit en willen die hier niet te veel mee belast worden. Vandaar dat we Shadow IT hebben opgenomen in onze SaaS Security.

SaaS Security is een Managed Service waarin Amitron de adviserende en uitvoerende rol van het onderhouden van alle SaaS applicaties binnen uw organisatie opzich neemt, terwijl u zelf de regie behoudt.

Meer informatie over Shadow IT discovery en risico assessment?