Security in de cloud en on-premise vereist steeds meer kennis en flexibiliteit in security oplossingen. Amitron adviseert organisaties op het gebied van geavanceerde IT security oplossingen en kan uw IT afdeling ontzorgen met servicedesk support, managed dienstverlening en implementatie werkzaamheden, zodat de IT afdeling zich kan focussen op hun kernactiviteiten.

Voor een veilige IT omgeving adviseren wij een meerlaagse security strategie, sterke security wordt gedefinieerd door een gelaagd beveiligingsproces.

De amitron 3 fase aanpak: consultancy, oplossingen en services

Consultancy

Security in de cloud en on-premise vereist steeds meer kennis en flexibiliteit in security oplossingen. Een goede eerste fase in het aanpakken van het vraagstuk in consultancy. U kunt onze consultants inhuren voor verschillende soorten adviezen.

Oplossingen

Door Amitrons jaren lange kennis opbouw en diepgaande specialisatie hebben wij een breed productportfolio opgebouwd. Waardoor wij samen met u altijd een passende oplossing kunnen bedenken, bestaande uit onder meer eigen product ontwikkelingen.

Services

Onderhoud van uw beveiligde IT omgeving is van belang, om uw omgeving zo optimaal mogelijk te houden. Wij bieden verschillende soorten services aan van een Nederlandstalige servicedesk tot aan volledige MSSP contracten.

De Amitron Security Gap Analyse brengt de huidige beveiligingsrisico’s van uw IT omgeving in kaart. De Amitron Security Gap Analyse wordt uitgevoerd door middel van on-site interviews, deze worden afgenomen door een kwalificeerde security consultant.

Opbouw Amitron Security Gap Analyse
De Amitron Security Gap Analyse focust op 50+ security onderdelen die zijn onderverdeeld in de volgende 4 groepen:

1) Algemeen (beleid)
2) Endpoint, server & VDI
3) Network Perimeter
4) Cloud

*Naast de 50+ maatregelen van de Amitron Best Practices Security Baseline kan deze baseline uitgebreid worden met een gehele of gedeeltelijke klant of branche specifieke security baseline (BIG, NEN etc.)

Security Gap Analyse Rapport
De Amitron Security Gap Analyse wordt afgerond met het uitgebreide Security Gap Analyse Rapport. De vergaarde (interview) informatie wordt hierin verwerkt inclusief een adviesmaatregel per geïdentificeerd beveiligingsrisico. In het Security Gap Analyse Rapport wordt tevens een budgetindicatie, implementatie indicatie en tijdindicatie van de ontbrekende security onderdelen opgenomen voor het elimineren van deze beveiligingsrisico’s. Het Security Gap Analyse Rapport biedt handvaten voor het opstellen van een realistische security planning en het alloceren van budget.

Datasheet

Een health check is een grondige analyse van een systeem binnen uw infrastructuur. De huidige configuratie van het systeem wordt in detail in kaart gebracht. Een adviesrapport volgt om het systeem weer up to date te brengen.

Een health check proces bestaat uit de volgende 4 fases:

Technische Inspectie: Uw systeem wordt door een consultant onderworpen aan een technische inspectie. Zaken zoals type licenties, globale werking, versienummers, klachten, support cases, compatibiliteit, configuratie en finetuning worden onder de loep genomen en besproken door onze gecertificeerde specialist. Indien urgente zaken worden gevonden, zal er direct advies worden gegeven. Eenvoudige aanpassingen kunnen in overleg direct door u worden uitgevoerd onder de supervisie van de consultant. Hiertoe dient een technische contactpersoon van u beschikbaar te zijn ten tijde van deze inspectie.

Uitgebreid Adviesrapport: De bevindingen van deze security health check zullen vervolgens op kantoor bij Amitron worden uitgewerkt in een gedetailleerd Nederlandstalig of Engelstalig adviesrapport. Deze documentatie biedt inzicht in hoe uw huidige systeem functioneert, waar uw organisatie risico loopt en hoe u uw huidige systeem kunt optimaliseren. Dit is een definitief rapport dat via de e-mail zal worden verstuurd. Vervolgens kunt u beslissen welke adviezen dienen te worden opgevolgd. Indien na de health check vervolgacties gewenst zijn, kan hiervoor een nieuwe opdracht worden verstrekt voor on-site consultancy (Fase 3).

OPTIONEEL:

Uitvoer Adviezen: U kunt beslissen om de adviezen van de health check zelf uit te voeren of additioneel gebruik te maken van Amitron’s consultants. Additionele inzet van consultants vormt geen onderdeel van de health check.

Servicedesk Support of Service: Wanneer u gebruik wilt blijven maken van onze technische ondersteuning kunt u een van de servicedesk supportcontracten of servicecontracten van Amitron afnemen. Voor klanten met een Amitron servicedesk supportcontract zullen alle bevindingen van de health check direct worden meegenomen voor nader onderzoek of eventuele escalatie richting de fabrikant.

Datasheet

Onze security consultants zijn ook langdurig op projectbasis inzetbaar als voor adviezen (Consultant as a Service):

 • Consultant IT Security Aanbestedingen
  - Vertaling van de wensen & eisen naar een aanbestedingsomschrijving
  - Oog voor technische details in de aanbestedingsomschrijving
  - Ervoor zorgdragen dat aanbestedingsomschrijving ook technisch realiseerbaar zijn (voorkom eindeloos herschrijven van een aanbesteding).
 • Roadmap Organisatie
  - Toekomstbestedingheid IT Security omgeving
 • IT Security Trajecten
  - Klankbord / Second opinion bij IT security trajecten

Voor elk product is het belangrijk om deze juist te installeren, configureren en onderhouden.
Amitron kan u hierin ontzorgen met hoogstaande implementatie werkzaamheden (installatie & configuratie).

Voordelen

 • Optimaal gebruik kunnen maken van het afgenomen product of service.
 • Hoogstaande dienst gegeven door engineers met de hoogste productcertificeringen.
 • Maak gebruik van de nieuwste productversie en patches.
 • Nederlandstalige en Engelstalige service.

Laat u ondersteunen door een specialist!

Productontwikkeling in IT Security gaat snel.
Bent u op de hoogte van de nieuwste productversies en patches waar u recht op heeft?
- Kijk ook eens naar onze IT Security Health Check.

Elke organisatie gebruikt e-mail, echter is dit ook een van de meest foutgevoelige communicatiemethoden. Er zitten namelijk een aantal kwetsbaarheden in het originele ontwerp van het e-mail communicatiesysteem, waardoor organisaties kans lopen op reputatieschade en financiële risico’s. Krijg weer vertrouwen in uw e-mail met DMARCSaaS. DMARCSaaS helpt u op een geautomatiseerde manier deze zwakheden en risico’s eenvoudig te ondervangen.

E-mailrisico’s

 • CEO-fraude
 • Spookfactuur
 • Attorney Impersonation
 • Persoonlijke gegevensdiefstal
 • E-mail reputatatie / SPAM blacklist
 • Uw klanten ontvangen phishing en schadelijke e-mails

Stay in control and secure your communication with DMARCSaaS

DMARCSaaS

DMARCSaaS is een geautomatiseerde workflow service voor het inrichten, monitoren en beheren van drie bekende toegepaste e-mail authenticatie technieken voor het inkomende en uitgaande e-mailverkeer: SPF, DKIM en DMARC. Hiermee worden de bovenstaande e-mail risico’s voorkomen. DMARCSaaSTMbestaat uit een inrichtingsperiode en een monitoringsperiode.

 • Verbetert e-mail authenticatie voor in- en uitgaande e-mail
 • Blokkeert phishing, BEC en CEO fraude
 • Verhoogt e-mail deliverability
 • Voorkomt CEO-fraude

Laat onze consultants u begeleiden in het stap voor stap inrichten en monitore van SPF, DKIM en DMARC.

Datasheet

Onze workshops worden toegespitst op uw organisatie en de doelgroep (management, technisch). Onderstaand een aantal workshop voorbeelden:

IT Security Awareness Workshop

 • Creer bewustwording bij uw medewerkers omtrent de risico's en het belang van zorgvuldig omgaan met de IT omgeving.
 • Inzicht in de huidige gevaren & kwetsbaarheden (bv. phishing, CEO fraude etc.)
 • Tips & Tricks, waar moet je op letten.

Het delen van kennis met praktijkvoorbeelden en inzicht te geven in de risico's, leidt tot meer bereidbaarheid en begrip op de werkvloer.

Cloud Security Workshop
- Algemeen : voorbeelden programma

 • Wat is het verschil tussen klassieke onpremise data centers en de cloud
 • Voorbeelden van hybride situaties (overgangsperiode) en cloud omgevingen. Wat past bij uw organisatie
 • Migratie naar de cloud, wat zijn de verschillende strategiën
 • Tractie op de cloud met logging en monitoring, hoe werkt dit in de cloud
 • Shadow IT Cloud

- Technisch : voorbeelden programma

 • Identity & Access Control in de Cloud
 • Data Leakage Prevention (DLP), hoe zorgdragen dat data niet verdwijnt in de cloud
 • Adaptive authenticatie (afhankelijk van locatie, andere vorm van authenticatie toepasbaar stellen)
 • Encryptie van data of workloads
 • Antimalware (o.a. ransomware bescherming)
 • Backup & Continuity van Office 365
 • Firewalls in de cloud (host based security)

Praktische en doelgerichte trainingen verzorgt door onze technische consultants.

Voor wie?
Deze hands-on trainingen zijn geschikt voor netwerk- en systeembeheerders die meer inzicht willen verkrijgen in het gebruik van hun IT Security oplossingen.

Voordelen

 • Praktisch inzicht in gebruik oplossing
 • Tips & Tricks

Door een ervaren en gecertificeerde Amitron security engineer, wordt op een heldere en praktische wijze de technische- en beheersaspecten uitgelegd. Deze trainingen zijn dan ook uitermate geschikt voor netwerk & systeembeheerders die in hun werkzaamheden met o.a.Trend Micro of Fortinet te maken krijgen. Afhankelijk van de wensen duren de training van een 1/2 tot 1 dag per oplossing.

Managed Security Service Provider (MSSP)

Als Managed Security Service Provider (MSSP) voorziet Amitron organisaties van een proactieve en flexibele netwerkbeveiliging service, lokaal of in de cloud. Ondersteuning met het verwerken van veranderingen, aanpassingen en upgrades van systemen zijn een onderdeel van deze dienst.


Kennis en een proactieve houding vormen de leidraad van onze dienstverlening.


Voor wie?

Organisaties die het beheer en support van hun IT security omgeving willen onderbrengen bij een kennisspecialist.
Zo bent u verzekerd van een snelle reactie, actie en afhandeling. Tevens biedt de keuze voor een abonnement gebaseerde dienstverlenging (maand/kwartaal/jaar) voordelen zoals flexibiliteit, schaalbaarheid en vaste tarieven.

Wij staan voor u klaar

Amitron: onze expertise
is ontzorgen.

Wij bieden ook een Co-managed service aan (gedeeld beheer) voor organisaties die meer controle willen behouden over de beveiliging van hun systeem.


Neem contact met ons op voor
ontzorging op maat!


Wij helpen u graag verder