MFA is een afkorting voor Multi Factor Authentication. Dit houdt in dat gebruikers niet alleen een wachtwoord hoeven in te voeren, maar dat er meerdere vormen van authenticatie gebruikt worden. Zo moeten gebruikers bijvoorbeeld niet alleen een wachtwoord invoeren, maar ook een sms-code. Er zijn steeds meer bedrijven die voor MFA kiezen. Als er Multi Factor Authentication gebruikt wordt, is de beveiliging een stuk beter. Lekt er een wachtwoord? Zelfs dan kunnen kwaadwillende personen niet zomaar inloggen op het account van een andere gebruiker, MFA Arnhem.

Waarom kiezen voor MFA Arnhem?

Multi Factor Authentication is veiliger dan wanneer er alleen een wachtwoord ingevoerd hoeft te worden. Tegenwoordig hechten consumenten een steeds hogere waarde aan de beveiliging van hun gegevens. Consumenten zijn immers goed op de hoogte van de risico’s die een slechte beveiliging kan hebben. Bedrijven dienen hier echter wel goed op in te spelen. Een goede manier om de beveiliging te verbeteren en het vertrouwen van de consument te verhogen is door middel van MFA.

Loggen gebruikers in op een andere computer? Veel mensen maken de fout om het wachtwoord op te slaan. Wanneer er MFA gebruikt wordt, zijn de risico’s in zo een geval veel lager. Er is namelijk een extra beveiligingslaag, waardoor er niet zomaar ingebroken kan worden in het account. Vooral als het om gevoelige gegevens gaat, is het aan te raden om een Multi Factor Authorisation beveiligingssysteem toe te passen.

Het toepassen van MFA

Wilt u MFA toepassen binnen uw organisatie? Dan kunnen de specialisten van Amitron u helpen bij het toepassen van deze IT-oplossing. Wij luisteren goed naar de wensen van de organisatie en bedenken aan de hand hiervan een passende oplossing. Het gevolg hiervan is dat u klanten een veilige manier kunt aanbieden om in te loggen. Uiteraard is het ook mogelijk om deze IT-oplossing op uw eigen accounts toe te passen.

Verschillende vormen van MFA

Er zijn verschillende manieren manieren van MFA die u kunt laten toepassen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel organisaties die gebruikers een barcode laten scannen met hun smartphone. De smartphone dient eerst gekoppeld te worden aan het account en vervolgens is het toestel noodzakelijk om in te loggen op het account. Andere bedrijven maken gebruik van een SMS-code. Er wordt een code per SMS verstuurd en deze moet overgenomen worden op de computer. Zo zijn er nog veel meer verschillende manieren te bedenken waarop gebruikers kunnen inloggen. Bepaalde deursystemen vragen bijvoorbeeld zowel een wachtwoord als een vingerafdruk.

De specialisten van Amitron

Wilt u er zeker van zijn dat MFA op de juiste manier geïntegreerd wordt binnen uw bedrijf? Onze specialisten kunnen u helpen bij het integreren van de benodigde IT-oplossingen. Amitron bestaat al sinds 1990 en er zijn veel verschillende bedrijven die gebruik maken van onze diensten. Naast Multi Factor Authentication bieden wij overigens nog veel meer IT-oplossingen. Zo kunnen wij uw netwerk bijvoorbeeld ook beschermen tegen virussen. Bent u benieuwd naar wat wij voor uw bedrijf kunnen doen? Dan bespreken wij dit graag met u. Wij kunnen uw netwerk controleren op zwakheden om deze vervolgens te verhelpen.

Multi Factor Authentication

Contact