Waarom?

DMARC ofwel e-mail domein authenticatie beveiliging is de belangrijkste laag van e-mailbeveiliging en verkleint het risico op CEO-fraude, phishing, person impersonation en blacklisting sterk. Tevens is DMARC de meest efficiënte beveiliging van e-mail. DMARC wordt door regelgeving steeds meer een vereiste. DMARC implementatie staat expliciet opgenomen in verschillende bekende internationale en nationale IT securitystandaarden.

Managed DMARC ontzorgt u volledig op een gemanagede manier om e-mail zwakheden en risico’s middels SPF, DKIM en DMARC eenvoudig te verhelpen. U krijgt de bescherming zonder zelf een specialist te hoeven worden of in te huren, en zonder zelf uw kostbare tijd aan de inrichting en monitoring kwijt te zijn.

Voorbeelden van e-mailrisico's

Onderstaand vindt u enkele voorbeelden van e-mailrisico’s welke worden afgevangen door het gebruik van Managed DMARC:

 • CEO-fraude
  Een argeloze werknemer of manager van de financiële afdeling ontvangt een ogenschijnlijk betrouwbaar e-mailbericht van de CEO of CFO met het verzoek om gevoelige data te delen of om geld over te schrijven naar een rekening van de fraudeur.
 • Spoofing
  De inkoopafdeling ontvangt van een ogenschijnlijk betrouwbare e-mailafzender van een bekende leverancier een betalingsverzoek naar een rekening van de fraudeur.
 • Phishing en schadelijke e-mails naar uw klanten
  Klanten ontvangen vanaf een ogenschijnlijk betrouwbaar e-mailadres van een organisatie het verzoek om een accountaanpassing, waarbij gevoelige privédata door de fraudeur wordt ontfutseld, of klanten worden geïnfecteerd door meegestuurde malware.
 • Attorney impersonation
  Fraudeurs doen zich via een ogenschijnlijk betrouwbare e-mailafzender voor als een advocaat of iemand van het advocatenkantoor met het doel om cruciale en vertrouwelijke zaken te ontvreemden.
 • Persoonlijke gegevensdiefstal
  Medewerkers van personeelszaken of medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de boekhouding ontvangen van een ogenschijnlijk betrouwbare e-mailafzender het verzoek om persoonlijke identificeerde informatie (PII) of belastingaangiften van medewerkers en leidinggevenden op te sturen.
 • E-mail reputatie/SPAM blacklist
  Een vertrouwd e-maildomein van een organisatie wordt wereldwijd ergens lokaal misbruikt om SPAM of malware te verspreiden, waardoor het gehele e-maildomein op één of meerdere SPAM blacklists komt te staan. Hierdoor wordt tijdelijk al de e-mailberichten vanuit dat domein niet meer geaccepteerd, totdat het de organisatie lukt om van deze blacklists af te worden gehaald.

Wat is het?

Per maildomein wordt er vastgelegd in de DNS records welke mailservers/IP adressen namens dat domein e-mail mogen versturen (SPF) en welke versleuteling is gebruikt (DKIM). Door daarnaast een DMARC record aan te maken weten externe mail servers (dus de ontvangers) welke e-mail legitiem van de juiste afzender afkomstig is en niet van een onbekende bron afkomstig is.

Wat krijg ik?

Managed DMARC is een volledig ontzorgende en gemanagede service van Amitron voor het inrichten, monitoren, opschonen en beheren van bekende e-mail authenticatie technieken: SPF, DKIM, DMARC en BIMI. Dit wordt toegepast op zowel inkomend als uitgaand e-mailverkeer. Het juist inrichten en beheren van SPF, DKIM, DMARC en BIMI helpt de bovengenoemde e-mailrisico’s te verminderen. Hierdoor hoeft de organisatie zelf geen specialist te hoeven worden of in te huren, en zonder zelf uw kostbare tijd aan de inrichting en monitoring kwijt te zijn.

Wat levert Amitron Managed DMARC in het kort

 1. Managed DMARC monitort en richt SPF, DKIM en DMARC in op uw eigen uitgaande e-mailverkeer voor uw actieve e-maildomeinen.
 2. Managed DMARC implementeert SPF, DKIM en DMARC-controles op uw inkomende e-mailstromen van externe partijen.
 3. Managed DMARC levert periodieke instructies en resultaten.
 4. Managed DMARC levert telefonisch e-mailsupport op uw vragen.
 5. Managed DMARC implementeert op verzoek user awareness berichten in uw inkomende e-mailstroom. Dit zijn waarschuwingen in externe e-mail berichten die zelf nog niet voldoen aan de SPF, DKIM en DMARC standaarden.
 6. Managed DMARC ontzorgt volledig.

Stel nu al je vragen aan onze virtuele collega: Dirk Marc.


Datasheet downloaden

Gesprek met een consultant inplannen

Meer weten?