Wat doet cyber security voor gebruikers van het internet?

Onder de noemer cyber security valt een scala aan matregelen die het gebruik van het internet veilig moeten maken en houden. Nu steeds meer mensen gebruik maken van online diensten is de veiligheid van steeds groter belang. Steeds meer zaken worden online geregeld en daar zijn niet zelden financiële transacties bij. Door middel van cyber security zorgen bedrijven ervoor dat bezoekers van hun website veilig bestellingen kunnen doen transacties kunnen maken en informatie kunnen delen, Cyber security Rotterdam.

Cyber security wordt steeds belangrijker

Goede cyber security is van groot belang voor een online bedrijf. Als de beveiliging niet op orde is en gegevens komen op straat te liggen dan heeft dat soms verstrekkende gevolgen. Als een bedrijf negatief in het nieuws komt vanwege een datalek dan kan dat tot gevolg hebben dat een bedrijf daar jaren later nog last van heeft. Denk aan het datalek bij datingsite Pepper. Gegevens van members kwamen hierdoor op straat te liggen, waarna de makers van deze datingsite diep door het stof moesten. Het heeft een hele tijd geduurd voordat gebruikers weer vertrouwen hadden in Pepper en de affaire naar de achtergrond verdween.

Cyber security Rotterdam, voor welke bedrijven is cyber security het belangrijkst?

Cyber security is voor ieder bedrijf van groot belang. Maar er zijn natuurlijk sectoren waar dit extra aandacht vereist. Denk daarbij aan banken die online diensten aanbieden, en dat doet vandaag de dag vrijwel iedere bank. Een beveiligingslek kan tot gevolg hebben dat hackers toegang krijgen tot de rekeningen van klanten en daar geld van af kunnen halen. Maar ook zorgverleners en verzekeraars moeten ervoor zorgen dat hun gegevens goed beschermd zijn. Het gaat immers om zeer privacy gevoelige informatie die niet zomaar in verkeerde handen mag komen.

Ook op je eigen pc is beveiliging belangrijk

Cyber security is niet alleen een zaak van bedrijven en instellingen. Ook burgers zijn verplicht er alles aan te doen om veilig online te zijn. Zorg dus dat je gebruik maakt van een goede virusbeveiliging. Zorg ervoor dat je niet in de val van phishing en andere cyber criminaliteit trapt. Krijg je een mail die van je bank afkomstig lijkt te zijn, controleer dan goed of dit echt zo is. Een bank vraagt nooit per mail naar inlog gegevens of om je bankpas naar een bepaald adres op te sturen omdat er zogenaamd een probleem mee is. Krijg je een mail die vertelt dat er gratis een dure smartphone naar je wordt opgestuurd of dat je een onwaarschijnlijk grote prijs hebt gewonnen? Bedenk je dan dat dit zeer waarschijnlijk fake is. Open de mail niet, klik niet op links en verwijder het bericht. Dan loop je geen risico. Je kunt dit soort praktijken melden bij het bedrijf in kwestie, of neem contact op met de Fraude helpdesk. Zij kunnen gegevens verzamelen van melders om zo te weten welke criminele acties mogelijk tot grote schade kunnen leiden.

Contact