Malware is een verzamelnaam voor software die gebruikt worden om netwerken en computersystemen te verstoren. Deze kwaadwillende programma’s kunnen een hoop schade aanrichten aan computers van particulieren, maar ook aan het netwerk van een bedrijf. Er zijn veel verschillende vormen van malware. Zo is er bijvoorbeeld adware. Deze software infecteert een computer en toont meestal reclame pop-ups. Als dit het enige is dat de software doet, dan is dit vervelend, maar over het algemeen niet schadelijk. Echter, is het meestal lastig om te bepalen of dit het enige probleem is dat de malware met zich meebrengt. Bovendien is adware een teken dat uw netwerk niet goed beveiligd is. Het is daarom belangrijk dat er zo snel mogelijk anti malware maatregelen genomen worden als er sprake is van adware, Anti malware Haarlem.

Spyware

Een bijzonder schadelijke vorm van malware is bijvoorbeeld spyware. Onder spyware vallen de programma’s die gegevens stelen. Een bedrijfsnetwerk bevat meestal veel informatie die absoluut niet mag lekken, zoals de gegevens van klanten bijvoorbeeld. Het kan enorme gevolgen voor een bedrijf hebben als dergelijke gegevens lekken. Sinds het ingaan van de Algemene Verordening Gegevensbescherming kunnen bedrijven hoge boetes krijgen wanneer er niet voldoende wordt gedaan om de gegevens van klanten te beschermen. Bovendien zullen klanten het vertrouwen in het bedrijf verliezen als hun gegevens gelekt worden. Het is daarom belangrijk dat een bedrijf voldoende maatregelen neemt om malware te voorkomen.

Anti malware Haarlem, neem preventieve maatregelen

Als bedrijf is het verstandig om preventief anti malware te installeren. Door het netwerk te beschermen met een firewall, worden virussen voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen, zeker in het geval van malware. Zodra er malware aanwezig is op het netwerk, is het meestal al te laat. Amitron kan u helpen bij het installeren van anti malware. Wij bedenken welke oplossingen voor uw netwerk het meest geschikt zijn. Zo voorkomen wij dat er malware in uw netwerk terechtkomt.

Het is belangrijk dat het netwerk zelf beschermd wordt, maar daarnaast is het ook van groot belang dat de computers van personeelsleden voorzien zijn van anti malware. Als de computer van iemand binnen de organisatie besmet raakt, kan de malware zich al snel verspreiden. Zo kan een hacker met behulp van een keylogger bijvoorbeeld uitlezen hoe iemand binnen uw organisatie op het bedrijfsnetwerk kan inloggen. Het is daarom van groot belang dat niet alleen uw eigen netwerk beschermd wordt, maar dat personeelsleden ook op de hoogte zijn van de preventieve maatregelen die zij kunnen ondernemen.

Malware verhelpen

Is het netwerk van het bedrijf al besmet? Dan kan Amitron helpen om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Door middel van anti malware wordt het virus verwijderd. Vervolgens wordt er onderzocht hoe het netwerk hersteld kan worden als er schade is aangericht. Zo doet Amitron bijvoorbeeld onderzoek naar of er gegevens gelekt zijn. Wij helpen de organisatie bij het herstellen van de schade. Bovendien nemen wij preventieve maatregelen, zodat eenzelfde probleem niet nog eens kan voorkomen. Amitron is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in IT-security. Ook uw bedrijf kunnen wij helpen met het oplossen van veiligheidsrisico’s.

Anti malware

Contact